SBF utökar fastighetsportföljen – förvärvar i Skövde och Huskvarna

SBF Bostad fortsätter att utöka sitt fastighetsbestånd. Bolagets senaste förvärvar består av en nyproducerad fastighet i Skövde och en fastighet i centrala Huskvarna.

Fastigheten Linnéan 1 i Skövde förvärvas för ett överenskommet marknadsvärde om 114 miljoner kronor, innan avdrag för latent skatt. Fastigheten ligger bara ett stenkast från centralstationen i Skövde, i direkt anslutning till den populära parken Boulognerskogen. Hyresfastigheten stod klar 2019 och innehåller 48 lägenheter och har en total uthyrningsbar yta på 3 215 kvadratmeter.

– Det är glädjande att förvärva en fin, nyproducerad fastighet från en välrenommerad aktör på Skövdes fastighetsmarknad. Fastighetens starka kassaflöden och låga underhållsbehov under lång tid framöver kommer utgöra ett bra komplement till bolagets övriga fastigheter, säger Johan Grevelius, VD SBF Bostad AB.

SBF Bostad förvärvade 21 december 2020 och tillträtt en centralt belägen fastighet i Huskvarna med 17 lägenheter. Förvärvet sker på en nivå som ligger i linje med bolagets strategi när det gäller både direktavkastning och kvalitet.

Bolagets utökade portfölj innebär att SBF Bostads fastighetsvärde nu passerat två miljarder kronor.

– Vi ser fram emot fortsatt kapitalintag under 2021 och ytterligare fastighetsförvärv, säger Johan Grevelius.

Läs mer:
SBF Bostads totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 129 000 kvadratmeter
Så investerar du i hyresbostäder